HTML

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • : milliómos limúzint szeretnék én is születésnapomra. (2011.06.07. 08:17) Diana hercegnő halála
  • Zig Zag: Szerintem viszont jó ez a blog: kontrasztot mutat. (2011.05.12. 15:25) Az AIDS-vírus létrehozása
  • Kataa79: Jó estét Mindenkinek! Lucius Flavius Arrianus Te inkább ne beszélj emberségességről!!! Majd akkor... (2011.05.09. 20:42) Az AIDS-vírus létrehozása
  • Súlyos: @Calysto: Tévedhetek. De láttam ezt, és láttam a konteoblogot. (2011.05.09. 16:53) Köszöntő

Összeesküvés elméletek

A blog napjaink és a múlt összeesküvés elméleteivel foglalkozik legkülönfélebb egybeeséseket bemutatva, amelyek lehetnek csupán véletlenek, de valóban azok!?

Diana hercegnő halála

2011.06.06. 23:47 Mimo82

 

A hercegnő 1997.augusztus 31.-én bekövetkezett halála óta rengeteg különböző összeesküvés- elmélet kapott szárnyra a legkülönbözőbb összefüggésekben. A walesi hercegnő és kedvese Dodi Al Fayed –egy egyiptomi milliómos fia – limúzinje Párizs központjában található Pont de l’ Alma nevű alagút tartóelemébe csapódott, hozzávetőleg 130 km/h sebességgel. Al Fayed és sofőrje Henry Paul a helyszínen életét vesztette, a hercegnő néhány órával később halt bele sérüléseibe a Pitié-Salpétriére kórházban. Egyedül Al Fayed testőre élte túl a balesetet.

Diana óriási népszerűségnek örvendett nem csupán a szigetországban, hanem a világ bármely pontján. Egy héttel a baleset után tartott temetését hozzávetőleg két milliárd néző követte figyelemmel. A hercegnő Károly herceggel kötött házasságát követően mindig is a figyelem középpontjában volt, sajtó hihetetlen érdeklődést mutatott iránta, ennek az elbűvölő, csinos hercegnőnek, aki teljesen új lendületet adott a királyi család megítélésének mint pozitív mint negatív értelemben egyaránt. Pontosan ez a népszerűség volt az, ami a halálát okozta az eredeti feltételezések szerint. Hivatalosan tragikus baleset következtében a paparazzik elől „menekülő” pár a tartóoszlopnak csapódott, amihez hozzájárult a sofőr vérében kimutatott - a megengedett szint háromszorosára tehető – alkohol. Diana halála hasonló megdöbbenést okozott a közvéleménynek mint korábbi válása Károlytól, amit a királynő – nem igazán titkoltan – rosszallott. Ha belegondolunk nem szokás „ott hagyni” egy herceget, arról nem is beszélve, hogy mekkora megtiszteltetés a királyi család tagjának illetve a leendő király feleségének/édesanyjának lenni. Igaz ami igaz Diana nem igazán érezte át ennek a fontosságát, tekintve ágyasainak hosszú sorát. Pont ezek azok az elgondolások, melyek igen termékeny táptalajnak bizonyultak a különböző összeesküvés teóriáknak, azokról a „különleges” körülményekről már nem is beszélve, ami a balesetet övezi. Többek között egyetlen térfigyelőkamera sem rögzítette az eseményeket, annak ellenére, hogy legalább 10 volt a baleset közvetlen környezetében vagy a hírhedt fehér Fiat Uno, ami a szemtanúk állítása szerint közvetlenül érintette a  limúzint, ami miatt lesodródhatott az útról és amit a mai napig nem találtak meg vagy egy négy fős család állítása, hogy egy gépjármű hajtott az ütközés előtt közvetlenül a limúzin mellé vagy az, hogy a balesetett túlélt testőr (Trevor Rees-Jones) a mai napig nem emlékszik semmire.
Ki állhat akkor végsősoron a dolgok mögött?
1.       A királyi család
A legkézenfekvőbb maga a királyi család lehetne. Már Diana és Károly válása előtt is igen kellemetlen volt a királyi családnak Diana legkülönfélébb bőrszínű ágyasainak híre, míg Károly „csupán hétköznapi” szeretőkkel múlatta az idejét. A szerető és a családi kötelék között azonban igen erős a különbség függetlenül a család rangjától és ha igazak voltak azok az állítások (Mohamed Al Fayed számlákkal is igazolt – jegygyűrű), hogy Dodi Al Fayed feleségül akarta venni Dianat (egyesek szerint már terhes is volt tőle Diana), milyen hatással lett volna az uralkodó házra egy muszlim ág. Abban az anglikán egyház uralta családban, ahol még egy katolikust is komoly fenntartásokkal kezelnek. A trónörökös William egy muszlim mostoha apával és akár egy féltestvérrel gyarapodhatott volna. A Windsori kastély nem éppen egy kozmopolita negyed ékköve, amit mindig is féltve őrzött hű titkosszolgálata.
2.       Al Fayed ellenségei
Egyesek úgy vélik Diána halála csupán szerencsétlen véletlen és az eredeti célpont Dodi Al Fayed volt, aki az üzleti életben számos ellenséget szerzett az évek során. A multimilliómosoktól ez valóban nem áll távol, arról nem is beszélve, hogy az Al Fayed család hatalmát megalapozó egyiptomi muszlim érdekkörök szintén nem nézhették jó szemmel ezt a románcot. Beférkőzik közéjük egy keresztény ráadásul annak a meghatározó birodalomnak egy kitűntett alakja, aki elnyomta őket hosszú évekig hazájukban.
3.       Moszad
Az izraeli titkosszolgálat áll a dolgok háttérében. Izrael nem engedheti meg magának, hogy arab ellenségei olyan fontos hídfőállásokat építhessen ki maguknak, mint amilyen a frigy révén létrejött  volna Egyiptom és a Buckingham palota között.
4.       Diana maga
Ez az általam legkedvesebb megközelítése az eseményeknek. Vannak olyanok, akik azt állítják mag Diana és Al Fayed együtt színlelték halálukat az állandó rivaldafény végleges kioltása miatt és egy kis szigeten élnek Egyiptomtól nem messze, amit az Al Fayed család finanszíroz teljes egészében és boldogan élnek míg meg nem halnak.
Egy biztos a két szerelmes páron kívül senkinek nem állt érdekében, hogy ez a frigy létrejöjjön.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://osszeeskuveselmeletekmsc.blog.hu/api/trackback/id/tr62963365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.06.07. 08:17:52

milliómos limúzint szeretnék én is születésnapomra.
süti beállítások módosítása