HTML

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • : milliómos limúzint szeretnék én is születésnapomra. (2011.06.07. 08:17) Diana hercegnő halála
  • Zig Zag: Szerintem viszont jó ez a blog: kontrasztot mutat. (2011.05.12. 15:25) Az AIDS-vírus létrehozása
  • Kataa79: Jó estét Mindenkinek! Lucius Flavius Arrianus Te inkább ne beszélj emberségességről!!! Majd akkor... (2011.05.09. 20:42) Az AIDS-vírus létrehozása
  • Súlyos: @Calysto: Tévedhetek. De láttam ezt, és láttam a konteoblogot. (2011.05.09. 16:53) Köszöntő

Összeesküvés elméletek

A blog napjaink és a múlt összeesküvés elméleteivel foglalkozik legkülönfélebb egybeeséseket bemutatva, amelyek lehetnek csupán véletlenek, de valóban azok!?

Pénz

2011.04.25. 13:18 Mimo82

Térjünk vissza minden eredőjéhez a hatalomhoz és annak megvalósult eszközéhez a pénzhez. A pénz már maga, annak működési mechanizmusa átverésre épül. A következő videó megtekintése után folytassuk! Igaz elég hosszadalmas video, de érdemes végig tekinteni!

Igaz lehet, kétségtelenül! Elképesztően magától érthetődő néhány dolog ami a filmben elhangzik és maga a pénz fejlődéstörténetének bemutatása az időről-időre szempont teszi még nyilvánvalóbbá számomra egyértelműségét, hogy az aranyműves miért is mert belevágni és hogyan nyerte meg a többi tehetőst az „oszd meg és uralkodj elvével” párhuzamban. Az elfogadhatatlan törés ott következett be nálam –nem a kamat vagy a hitel intézményének megalakulásával, ami irányultságát/mögöttes tartalmát tekintve jogos véleményem szerint-, hanem az, hogy valóban olyan pénzt lehet kölcsön adni, ami nem is áll rendelkezésre köszönhetően a bevételek és kiadások esedékességeinek különbözőségének. Mióta az amerikaiak letértek az aranystandard rendszerről gyakorlatilag szabad rablás folyik a világban. Valóban semmihez nincs rögzítve a forgalomban lévő pénzmennyiség és állandó inflációt generálva, ha nem költjük fogyasztásra elértéktelendik. Az aranyműves tovább képezte egy kicsit magát és talán nem csak vagyonának növelésére, hanem Önmaga szórakoztatására is nem csupán „klasszikus” tevékenységét végzi nevesen megőrzi a pénzt és kamatra kölcsönöz, hanem létrehozva a modern tőzsdét spekulál. Elképesztő, hogy olyan világban élünk, ahol a várakozások sokkal nagyobb a hatással vannak a jelenünkre, mint a jelenlegi állapot. Nem a részvénytársaság intézményével van a gond, hogy valaki tulajdonosként juttat pénzt a vállalkozáshoz nem pedig hitelezőként, hanem az, hogy nincs megszabava bizonyos szintű tartási periódus. A részvényesek töredékének az irányultásága az osztalék (tulajdonos) az árfolyam nyereséggel szemben. Ez nem más, mint hazárdjáték, de tippmixel ellentétben jólval befolyásolhatóbb a nagy tőkével rendelkező szereplők álltal, tehát nem hazárdjáték, ahol a szerencse konstans, hanem nyílt lehúzás. Próbáltam, valami szofisztikáltabb kifejezést keresni, de eleget hallok a médiában, de ez csupán lehúzás semmi több. Hiszen, az aki nagyobb arányt képvisel a keresletben annál jobban trendmeghatározó, és mi kis halak csak akkor kereshetünk, ha egy hullámot elkapunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://osszeeskuveselmeletekmsc.blog.hu/api/trackback/id/tr512853906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása