HTML

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • : milliómos limúzint szeretnék én is születésnapomra. (2011.06.07. 08:17) Diana hercegnő halála
  • Zig Zag: Szerintem viszont jó ez a blog: kontrasztot mutat. (2011.05.12. 15:25) Az AIDS-vírus létrehozása
  • Kataa79: Jó estét Mindenkinek! Lucius Flavius Arrianus Te inkább ne beszélj emberségességről!!! Majd akkor... (2011.05.09. 20:42) Az AIDS-vírus létrehozása
  • Súlyos: @Calysto: Tévedhetek. De láttam ezt, és láttam a konteoblogot. (2011.05.09. 16:53) Köszöntő

Összeesküvés elméletek

A blog napjaink és a múlt összeesküvés elméleteivel foglalkozik legkülönfélebb egybeeséseket bemutatva, amelyek lehetnek csupán véletlenek, de valóban azok!?

Globális felmelegítés!?

2011.05.20. 17:05 Mimo82

 

A globális felmelegedés napjaink egyik legtöbbet vitatott és már a hétköznapi emberek által is egyre jobban ismert/rögzült téma. Természetesen megannyi tény fényében én sem ragadtatom el magam annyira, hogy teljes tagadására próbálkoznék. Én magam is szem,- és fültanúja vagyok az egyre szélsőségesebb időjárásnak, meg megannyi természeti katasztrófának, amikről az utóbbi időben hallhattunk. Én magam sem vitatom az ember Földi életmódjának tarthatatlan voltát.  A globális felmelegedés valóban jelen van és egyre komolyabb kérdéseket vet fel és egyre nagyobb feszültségforrásá kezd válni a nagypolitikában is. Mindenfelé lépten-nyomon zöld technológiákról hallunk illetve a kapcsolódó “befektetésekről”, amik majd meghozhatják a nagy áttörést. Én a magam részéről mindig optimista vagyok az emberiséget illetően. A globális felmelegedés esetében is arra az álláspontra helyezkedem, hogy mire igazán mindenki számára kézzelfogható és jelentős anyagi károkat fog okozni nem csupán rövid, hanem hosszú távon egyaránt, akkor az abban érintettek elő fognak rukkolni valamivel, ami gyökeresen megváltoztatja a dolgok jelenlegi állását. Valahogy mindig ki tudtuk ”nőni” az adott problémát a történelemben. Nekem meggyőződésem, hogy ezek az alternatívák, ha nem is 100%-os mértékben kidolgozva, de nagyrészt már rendelkezésre állnak csak természetesen az abban érdekeltek még igyekszenek visszatartani önös érdekeikből kifolyólag, de ezzel még nem mondtam nagyon megdöbbentőt.

  

Akkor most mi a gond a globális felmelegedéssel?

 
A globális felmelegedés az eszköz, a híd, mint kommunikációs mint gazdasági értelemben, amin keresztül az eltérő érdekek és a szomorú tényekből eredő szükséges helyes irány összecsatornázása történik egy kompromisszumos megközelítésben. Egyébként más geopolitikai érdekekkel párhuzamban. Az olaj és a globális felmelegedés nem elválasztható egymástól el, annak ellenére, hogy nem csupán az olaj a magyarázata. Előbbi szűkössége életszínvonalunkat, utóbbi életkörülményeinket veszélyezteti. A meglévő energiahordozókra épülő világrendben az abban érintettek természetesen nem hagynák szó nélkül mellőzésüket egyik napról a másikra és egyébként sem lehetséges és támogatna egyetlen kormány sem csupán környezetvédelmi megfontolásokból látva azt a hatalmas űrt, ami keletkezne, ha mondjuk hirtelen áttérnénk a tengervíz fogyasztású járművekre az olajjal szemben. Csak gondoljunk, a jelenlegi technológiai szinten az olaj felszínre hozására és megannyi addiciónális folyamat emberigényére, amiután benzin formájában rendelkezésünkre áll és nem is említettük a benzinkutakon dolgozókat vagy a kapcsolódó irodistákat vagy az arab országokat zusammen. Mindezek a társadalmi/gazdasági vonatkozások eltörpülnek, a legfontosabb kérdéssel szemben az pedig a tulajdonlás problematikája, a könnyű elkerítése az adott javaknak, hozzáférés kizárólagossága, hogy utána árubabocsátható legyen (kereskedő privilégiuma). Aki uralja életminőségünk fenntartásához szükséges erőforrásokat az ural minket. A hatalom és önrendelkezés legfontosabb előfeltétele a tulajdonlás (mi magyarok most ezt végképp megtanuljuk!). Ha csupán a tengervízre gondolunk, hogyan oldják meg a további kizárólagosságot!?
 
A globális felmelegedés hangsúlyozása minden szempontból nagy haszonnal kecsegtet. Egyrészt a legkiválóbb kommunikációs eszköz az emberek befolyásolására a környezettudatos felhasználás ösztönzésére és egyben kiváló “magyarázatként” szolgálhat az emberek számára egy adott termék vásárlásakor szembetűnő árkülönbségre, kiigazítva komfortérzetünket, “hiszen az zöld,organikus” stb.. Ez a burkolt mark-up, amit azért kell megfizetnünk, hogy az átállás költségeit megfizessük, akárcsak a biztosítások esetében, ahol kvázi részletekben előre megfizeted a jövőbeni veszteséget. A zöld technológiák fejlesztése alapvetően Európában (erre büszkék lehetünk) illetve a tengeren túlon mutat komoly fejlődést, a világ legnagyobb cégei állnak mögé (pl.:Siemens). A kommunikáció középpontjában a következő lépésben a zöld fogyasztó fog állni. Az a nyugati erős középosztálybeli, aki nem fogja a továbbiakban a kínait megvenni csupán az árelőny miatt, mert nem zöldtechnológiára épülő gyárakban kerül előállításra. Tudom nekünk magyaroknak, az ínség mezsgyéjén gondolkodva igencsak futurisztikus elképzelés, viszont nyugaton már láthatóan vannak jelei a zölt örületnek. Ezt kiválóan összekötik az egészséges életmóddal, mely társításra belegondolva mi is hajlamosak vagyunk. Gondolt már valaki arra miért kerül ugyanannyiba a light cola mint a regular, annak ellenére, hogy nincs benne cukor, tehát annak költsége nem merül fel? Ez a mark-up, ez ami olyan órási nyereséggel kecsegtet. A kommunikáció, ami burkolt lökést, ad nekünk a vásárlásra jogosság képzetét kelti bennünk a magasabb árra. Ahogy a koleszterin, szénhidrád vagy az aktuális örület sarkkal minket a cukormentes üdítőre. Ugyanilyen kommunikáció sarkal minket a zöld fogyasztó felé a globális felmelegedés állandó hangsúlyozásával kéz a kézben az olaj kérdésével. A hatékony kommunikáció mindig a szélsőséges megjelenítés eszközével működik jól. A globális felmelegedés egy lassú folyamat ennek ellenére mennyi és mennyi katasztrófával találkoztunk az utóbbi időben, amivel kapcsolatban mindig a globális felmelegedés lett a tengely. Teljesen véletlenül?
Tekintsük meg a következő videót.

 

 

Foglaljuk össze:
Az időjárás manipuláció valószínűleg lehetséges.
 
Hogyan kapcsolódik össze a mi feltételrendszerünkkel?
 
Ha az időjárás manipuláció lehetséges, akkor van egy igen hatékony eszköz elsődlegesen ami folyamatos “cassus belli”-t generálhat a globális felmelegedésnek, hivatkozhat az árak felpörgetésére a már említett javak esetében, hogy minnél előbb és hatékonyabban megfizessük az átállás költségét és mindezt úgy, hogy komfortérzetünk változatlan, hiszen a magyarázat egyértelmű. Mindezek alatt az olaj ára tovább növekedhet függetlenül az alternatív megoldásoktól vagy a fejlett világ csökkenő fogyasztásától. Gondoljunk bele a nagy olajtársaságok mekkora haszonra tettek szert - és fognak a jövőben is – a magas olajáraknak köszönhetően. Ne felejtsük el a profit elvárást %-osan nem pedig összegszerűen fogalmazzák meg, de hát ki tudja mennyibe fog kerülni a kutak átállítása majd!? A válasz 0, mivel már most kitermelik a mark-up által a “kezdeti beruházás” költségét és fenntartását a jelenlegi status quo-nak. Ezek után meglepődünk, hogy a kezdeti irányultsága a HAARP programnak a kőolaj felkutatására irányult? Meggyőződésem, hogy forgatókönyv szerint haladunk és jelen pillanatban a hatalmasságok a jövőbeli játékszabály véglegesítésénél tartanak, amit nagyban felpörgetett a kínai veszedelem. Az a hihetetlen energia éhség, amit kína generál a jelenlegi rendszer (olaj alapú) belátható időn belüli összeomlását borítékolja. Nem képes a nyugati világ igényének csekély csökkenése (Magyarország -10%) ellensúlyozni a kínai hatalmas igényt.   
Arról nem is beszélve, ha az új zöld játékszabályok meglesznek, akkor a kínai csodának is vége lesz, ami plusz motiváció a nyugatiaknak. Fontos végül kiemelni, akik esetleg félreértenék a kijelentéseket, ez itt nem a globális felmelegedés megcáfolása, hanem a szituáció kiaknázása.
Meggyőződésem, hogy a jövő már egy szűk csoport számára egyértelmű, mert ugye nem gondoljuk, hogy annyira fontos nekik a pénz, hogy saját életüket is emiatt veszélybe sodornák a már meglévő hatalmas vagyonuk tükrében. Az életösztön mindig erősebb a profit szerzésnél és akár változásra is sarkal, viszont meglévő jogainkról sose vagyunk hajlandóak lemondani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://osszeeskuveselmeletekmsc.blog.hu/api/trackback/id/tr222919603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása